Cena vozniškega dovoljenja

Cena vozniškega dovoljenja?

Cena novega vozniškega dovoljenja, vpis nove kategorije, zamenjava tujega vozniškega dovoljenja po spremembi cen upravnih taks  od 1.1.2012 dalje znaša 21,32 €. Cena 21,32€ vsebuje upravno takso za vozniško dovoljenje, ki znaša 13,60€ in izdajo novega vozniškega dovoljenja, ki znaša 7,72€.

  • Cena novega vozniškega dovoljenja znaša 21,32€;
  • podaljšanje vozniškega dovoljenja znaša 15,01€;
  • podaljšanje vozniškega dovoljenja voznik začetnik 7,76€ (po opravljeni varni vožnji za voznika začetnika);
  • prvi dvojnik vozniškega dovoljenja 34,96€;
  • naslednji dvojnik vozniškega dovoljenja 62,16€.

Novo vozniško dovoljenje je v obliki polikarbonatne kartice z visokim standardom zaščite in večina evropskih držav že ima tovrstna vozniška dovoljenja.

Cena vozniškega dovoljenja, izračun

Koliko vas bo stala pot do do vozniškega dovoljenja si lahko izračunate v nadaljevanju. Edina neznanka v tem primeru je število ur, ki jih bo posamezen kandidat potreboval na poti do vozniškega dovoljenja. Več o potrebnem številu ur vožnje si lahko preberete v članku na povezavi “Koliko ur vožnje je potrebnih v avtošoli-šoli vožnje za opraviti vozniški izpit?

Za kratek čas se vrnimo v šolske klopi, da si malce osvežimo spomin ter si oglejmo definicijo vozniškega dovoljenja.

Vozniško dovoljenje po SSKJ:
izkáznica -e ž (ȃ) potrdilo v obliki kartončka, knjižice o članstvu ali usposobljenosti, pravicah kake osebe: vozniška izkaznica vozniško dovoljenje.”

Vozniško dovoljenje potrjuje, da smo usposobljeni za vožnjo vozila in nam daje pravico do samostojnega upravljanja vozila.

Opomba

Cene uporabljene v izračunu so povprečne cene avtošol-šol vožnje v Sloveniji in razpoložljive cene iz drugih virov, ki so se lahko med tem že spremenile. Izračun je le okviren in ni nujno, da se bo ujemal z dejanskimi stroški. Za natančne cene, oz. natančen strošek je najbolje da se obrnete na izbrano avtošolo-šolo vožnje.

Loading...

Izračun okvirne cene vozniškega dovoljenja

(40.00 €)
(32.12 €)
(43.88 €)

(27.00 €)
(52.40 €)

(60.00 €)

(31.91 €)

(22)
Vsak bodoči voznik želi vedeti, koliko ur praktične vožnje v avtošoli/šoli vožnje bom potreboval da uspešno opravim vozniški izpit in postanem voznik. Zahtevno vprašanje na katerega ni moč podati enoznačen odgovor. Naše stališče je, da kakovostna avtošola vam olajša in skrajša pot do vozniškega izpita, ampak dejstvo je, da uspeh ali neuspeh na izpitni vožnji je odvisen zgolj in samo od kanidata. Na izpitni vožnji kandidat potrjuje svoje znanje vožnje, predvidevanja nevarnih dogodkov, obvladovanja vozila v različnih okoliščinah, razumevanja prometa in cestno prometnih predpisov.

(38.44 €)
(15.44 €)
(23.00 €)
Izpitna, t.i. glavna vožnja znaša približno 38€. Cena izpitne vožnje je vsota moto ure vožnje, ki jo plačate avtošoli/šoli vožnje, ter del, ki ga plačate izpitnemu centru. Popolnoma razumljivo ali pa tudi ne. Avtošola da na razpolago vozilo in učitelja vožnje, izpitni center pa izpitnika. Gorivo stane, avto se obrablja in poleg tega v avtu sedita še dve osebi, ki ju je potrebno plačati.

(12)
(21.32)

(125.00 €)

(7.76 €)

POMEMBNO

Ministrstvo za infrastrukturo, konkretno minister pristojen za promet na podlagi enotnih ekonomskih normativov, ki jih pripravi Gospodarska zbornica Slovenije, določi najnižjo ceno učne ure usposabljanja kandidatov za voznike.
Vir: ZVoz-1 14. čl, 25 odstavek

To pomeni da bo administrativno določena najnižja cena ure vožnje v avtošoli. Trenutno še ni določena. Kdaj in koliko? Ne vemo. Ko izvemo bo objavljeno na ceniku.


0

No results found

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed

Meni
Share on FacebookShare on GooglePlus